Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pucken kom rätt bra..."

/
  • Så här glad blir man om man heter Samuel Påhlsson och gör mål i sudden death. Modos lagkapten höll sig framme och rakade in 1–0 borta mot AIK – och ordnade därmed Modos femte raka seger.
  • Kyle Cumiskey var än en gång en offensiv fara – men gick poänglös av isen.

Modo skulle ha haft tre poäng. Men fick nöja sig med två.

– Vi får vara nöjda. AIK på bortaplan är ingen lätt match, summerade Samuel Påhlsson som gjorde matchens enda mål, 1.23 in på förlängningen.

Annons

Modo tog sin femte raka seger, efter 1-0 mot AIK på ett glest besatt Hovet. Samuel Påhlsson sköt matchens enda mål, i början av förlängningen.

Påhlsson tog vara på den retur AIK-målvakten Daniel Larsson lämnade på Richie Regehrs skott.

– Pucken kom rätt bra där, den studsade ner rakt på min klubba och det var svårt att missa, sade Påhlsson.

Nöjd med de två poängen.

Men samtidigt också lite missnöjd med att det inte blev tre.

– Vi var inte riktigt skärpta. Men AIK på bortaplan är ingen lätt match. Vi hade mycket tid i deras zon, men de släppte inte till något, menade Påhlsson.

Den för dagen mycket snuvige Modo-tränaren Anders Forsberg klagade också på effektivteten. Under 10-12 minuter i mitten av andra perioden dominerade Modo matchen fullständigt. I en sekvens på uppemot fem minuter fick AIK-spelarna överhuvudtaget inte låna pucken.

Resultatet av Modopressen var dock magert: Gustav Possler träffade målramen vid isen, någon centimeter på fel sida om Daniel Larssons vänstra stolpe.

– I det läget borde vi ha visat större effektivitet. Vi borde ha kunnat stänga matchen där, sade Forsberg.

– Men samtidigt är AIK ett av de lurigaste lagen i SHL. Det är svårt att spela mot AIK, det blir ofta hafsiga matcher mot dem.

Forsberg ville dock ändå betrakta matchen som rolig. Och gjorde ett inlägg i den aktuella publikdebatten.

– Matchen var nog kul för publiken (4 732 åskådare), det var mycket fram och tillbaka. Men ännu roligare hade den varit om den slutat 4-4 vid full tid... innan vi avgjorde i förlängningen. Sådana matcher vill folk se. Då kommer publiken.

Modos segersvit är nu fem uddamålssegrar lång. Men matchen höll på att ta en ände med förskräckelse: med bara tio sekunder kvar av ordinarie tid sköt AIK-backen Derek Joslin ett jätteskott från blå, som Linus Ullmark räddade med - huvudet.

Modo dominerade den hafsiga och ganska händelselösa första perioden. Per-Åge Skröder och Simon Önerud skapade de farligaste chanserna framför Daniel Larsson, innan Linus Ullmark enkelt plockade Mark Hurtubises skott i friläge.

Trots Modopressen i andra perioden skapade AIK den bästa chansen, när Christian Sandberg avslutade ett av de få AIK-anfallen med att skjuta i stolpen.

I slutperioden missade Dave Spina ett öppet mål. Innan Samuel Påhlsson i förlängningen sköt bonuspoängen till Modo.

Annons