Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiktätt vid sista Sommarvågen

Publiken var tät vid finalen av Sommarvågen. Programledarna Christer Joald och Ann Ödling skojade friskt till publikens förtjusning. Arrangörerna var rädda för regn, men publiken bjöds i stället på solsken och ljuv musik.

Lotterna sålde snabbt slut, fikat och hamburgarna som Örnsköldsviksortens ryttarklubb stod för, gick åt som smör i solsken.

– Det är ett väldigt trevligt arrangemang, jag gillar dansbandsmusik, säger Solveig Juhlén.

Hon och maken, Börje har tagit en tur från Upplands Väsby för att hälsa på Solveigs bror och passar därför på att njuta av musiken. Dansbandet Thor Görans firar 40 år och passade på att bjuda publiken och fansen på både nya och gamla toner – någon som var uppskattat bland många åhörare.

En frisk fläkt var bandet Rebus, som spelade modern dansbandsmusik, något många i publiken verkade gilla. Bandet har satsat på den musikgenren i ett par år nu och hoppas att i framtiden kunna ta Sveriges turnévägar och dansbandspublik med storm.

– Det är grymt att möta publiken, vi blir så taggade, säger sångerskan Sara Karlsson.

Hon får snabbt medhåll från resten av bandet.

– Det blir bara lite mer nervöst med sittande publik, vi är mer vana vid att publiken dansar, säger bandets andra sångerska, Felicia Rosén.

Så skingrar sig molnen och solen tittar fram ovanför scenen, vilket verkade ge åhörarna mer energi att hänga med i takterna till musiken.