Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publicsuccé för finalen i TV-pucken – så många var på plats

Det är siffror som Modo hockeys elitserielag bara kan drömma om just nu. När TV-pucken drog i gång sin finalmatch i Fjällräven center i Örnsköldsvik hade 5 674 personer tagit sig till arenan.
– Det är fortfarande folk som strömmar in men just nu är det nästan 6 000 i publiken – lätt, sa säkerhetschef Björn Karlström en stund innan matchstart.

Finalen mellan Ångermanland och Stockholm Nord lockade storpublik till Fjällräven center och arrangörerna fick öppna upp tidigare stängda sektioner för att få plats med alla människor.

– Vi har öppnat upp ståplatsläktare där SVT håller till för att få in mer folk, säger Björn Karlström.

Med hela 5 674 personer i publiken är succén är given.

– Vi hade inte räknat med så här mycket folk, säger Björn Karlström.

En av de som hade hittat en plats i publikhavet var den före detta Modospelaren Fredrik Warg. Han var inte på plats för att titta på någon speciell spelare utan var ute efter upplevelsen.

– Det här är en dag som kantas av glädje. Vi måste komma ihåg att det är barn som spelar så att inte hypen runt dem blir för stor, säger Fredrik Warg.

Vilka hoppas du vinner?

Nu hoppas jag på Ångermanland men jag hade varit här även om de inte hade varit i final.