Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prydnadssaker ingen klapphit

Annons

Prydnadssaker, konsertbiljetter och mobiltelefoner. Många av tomtens oönskade klappar söker redan nya ägare på nätet.

Julaftonen hade inte ens slutat innan svenska folket började sälja sina julklappar på nätet.

I år verkade svenskarna missnöjda med framför allt prydnadssaker, hushållsartiklar, konsertbiljetter, litteratur och mp3-spelare. Åtminstone var det dessa kategorier som växte snabbast under dygnet på auktionssajten Tradera. Cirka 8 000 produkter lades ut till försäljning.

Även på Blocket lade missnöjda julfirare snabbt ut annonser. Många ville sälja exempelvis mobiltelefoner och hemelektronik.

Redan på julaftons kväll ser vi att man börjar sälja av det som man inte behöver, säger marknadschefen Anna Björklund till TT.

Samtidigt visar en sammanställning av Netonnet att mobiltelefoner var årets julklapp bland hemelektronikföretagets produkter. Näst populärast var att köpa digitala fotoramar att lägga under granen.

Återstår att se hur många som vill ha dem kvar. Var tredje svensk brukar byta någon av sina julklappar, enligt en undersökning som Tradera låtit göra.

En undersökning som Blocket låtit göra visar att 44 procent av de tillfrågade kan tänka sig att sälja julklappar de inte är nöjda med och att sju procent någon gång gjort det.