Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protestmöte om framtidens äldrevård

Oro inför förändringar inom äldrevården och framtida köksorganisation i Västra-området som planeras av Sollefteå kommun lockade 120 personer till ett möte på Forum.

John Åberg, ordförande i vård och äldrenämnden, presenterade de beslut och inriktningar inom verksamheten om de framtida placeringarna av demensboendena i kommunen.

Hans Fälldin, verksamhetschef för vård och äldreförvaltningen, redogjorde för det förslag som tagits fram. En parlamentarisk grupp ska ytterligare gå igenom och ta fram förslag om antal och fördelning av boendeplatser innan slutligt beslut fattas.

Där finns fem kravpunkter: Demensavdelningen på Gunillagården, blir kvar. De särskilda boendena på avdelningar Sofiero och Lyckebo blir kvar. Korttidsboende samt ytterligare särskilt boende inrättas på övre Östanbäck. Mathanteringen inom äldreomsorg och skolor, sköts och lagas lokalt på plats. Anhörigvårdare, får vid behov hjälp med dagvård, personligt stöd av lokal kontaktperson/personal.


BJÄRNE ENGHOLM