Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester vid fransk ambassad

Annons

Hundratals demonstranter samlades i dag utanför Frankrikes ambassad i Bangui i en protest som utlösts av rykten om att Frankrike stödjer rebellerna i Centralafrikanska republiken.

Demonstranterna kastar sten mot ambassadbyggnaden och har rivit ned den franska fanan.

Frankrikes president Francois Hollande beordrar förstärkt bevakning av den franska ambassaden i Centralafrikanska republiken efter dagens demonstrationer och oroligheter, rapporterar AFP.

Franska soldater som redan befinner sig i Centralafrikanska republiken mobiliseras för att skydda ambassaden. Dessutom beordrar president Hollande att styrkorna ska skydda de franska medborgare som finns i landet, rapporterar Reuters.

Rebeller i Centralafrikanska republiken uppmanade i dag regeringsstyrkor att lägga ned sina vapen. Rebellerna, som dagen innan tagit kontroll över staden Kaga-Bandoro, förnekade samtidigt att de avser driva sin offensiv vidare mot huvudstaden.

"Av säkerhetsskäl och för att skydda civila, anser vi det inte längre vara nödvändigt att kämpa vidare mot Bangui", meddelade rebellkoalitionen Seleka i ett uttalande.

Soldater från Tchad, inbjudna för att hjälpa till att slå ner upproret, var enligt en anonym armékälla på väg mot Kaga-Bandoro.

Mer läsning

Annons