Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protester mot trafikplatsen i Gallsäter

Avfarterna från E4 vid Gallsäter upplevs som en bromskloss för trafiken och dessutom en olycksrisk. Och nu vill boende i området att Vägverket gör något åt saken. Men man är inte nöjda med Vägverkets förslag.

- Problemet i dag är att avfarterna mot Nordingrå och in till Gallsäter är utformade i 90 graders vinkel och det betyder att trafiken helt stannar av när exempelvis en långtradare ska svänga av från E4. På samma sätt bromsas trafiken upp när tunga fordon ska köra ut på E4 och inte hinner få upp farten, säger John Lundström i Ullånger.

Han säger att många boende i området är kritiska till hur det ser ut på platsen och att det varit en hel del olyckstillbud.

- Vi vill att det istället byggs en avfart med en vid sväng som kanske börjar 400 eller 500 meter tidigare och som gör att avfarten blir mjuk och enkel att köra.

Att försöka lösa problemet med att flytta mitträcket för att göra en avfartsfil på norrgående körbana ser han som ett dåligt alternativ.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92