Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympia till Härnösand?

Prolympia med inriktning idrott och hälsa sökte så tidigt som förra året att få starta skola i Härnösand men fick avslag av både skolverket och kommun.

I höstas sökte man igen, denna gång som F-9-skola - och fick positiv respons. …

- I vanliga fall brukar vi inte satsa så mycket på små kommuner som Härnösand. Men intresset var så stort här både bland föräldrar och lärare, säger Kjell Linde, vd för Prolympia.

Om Prolympia får sin vilja igenom är ännu ej klart. Ansökan är sänd men svar från kommun och skolverket förväntar de sig inte få förrän december 2008. Men inställningen är att skola i Härnösand blir av.

Kjell Linde med flera håller för fullt på att förhandla med folk om lämplig lokal att ha skolan i. Franzénskolan som ägs av Kungsleden är trots att den är väl stor alternativ ett berättar Kjell Linde.

- Men naturligtvis är vi öppen för andra förslag och söker också andra lämpliga lokaler.

Skolan har fått en hel del kritik, men förstår den inte. I en skrivelse till skolverket där de frågar sig varifrån de fått vissa fakta.


PETTER STJERNSTEDT