Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympia tar över hela västra skolområdet?

Det är en av de frågor som kommer upp när Prolympia ordnar informationsmöte i Härnösand den tredje april.

Företaget Prolympia vill helst starta friskola i Franzénskolans lokaler. Men kommunens motdrag kommer förmodligen bli att erbjuda Prolympia hela det västra skolområdet.

- Kommunen har pratat med oss, och vi är klart intresserade av att ta över hela området, säger Kjell Linde, vd för Prolympia i Sverige.

Det skulle i så fall innebära att det blir Prolympia och inte kommunen som får ta över problemen med västra skolområdet.

- Det här egentligen ingenting som vi kan tala om. Men det är en hypotes som vi arbetar med, sa Jan Norberg, centerpartisk vice ordförande i skolnämnden i Härnösand vid skolmötet som föräldrar i området tog initiativ till i tisdags.

Inga beslut är ännu fattade och någon ny friskoleansökan har ännu inte kommit in till Skolverket.

Föräldrarna i området hade på tisdagen sitt tredje möte och fortfarande finns det ingen acceptans för att de yngre Murbergseleverna ska behöva ta sig till Bondsjöhöjdens skola.

Om friskolan blir verklighet blir det Prolympia som får lösa upp knutarna och välja lokaler som passar bäst för verksamheten. Kravet från kommunen är att skolområdet ska organseras som en F-9 skola. Eftersom Prolympia har en profil mot idrott och hälsa passar det extra bra att ta över verksamhet från Franzénskolan, som haft samma profil med idrottsklasser.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60