Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt ska främja kvinnors företagande

Kramfors ligger redan i topp i länet när det gäller kvinnors företagande. Men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. Nu har ett projekt som syftar just till att främja kvinnors företagande startat.

Projektet består bland annat av K-nätverket, ett redan befintligt nätverk med företagande kvinnor från hela kommunen.

- För att vara med i nätverket ska man själv äga eller vara delägare i ett företag och man ska också vara aktiv i företaget. Det som är nytt nu är att vi även bjuder in kvinnor som funderar på att starta egen verksamhet, säger projektledaren Ingalill Bergman.

Kontakt- och inspirationsresor är en annan sak projektet ska ägna sig åt. Även sådana har ordnats tidigare, fast då bara i närområdet.

- Men nu ska vi åka till Visby i maj. Intresset för den resan är väldigt stort.

Dessutom använder sig projektet av det så kallade Kraft-konceptet, som innebär att man arbetar med en grupp företagare kring det egna företagets utveckling. Syftet är att på det viset tillföra ny kunskap och lära av varandra.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61