Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problemet är inte de som sköter snöröjningen – utan de som håller i slantarna

Annons

Svar till insändaren Förbannat vad det gnälls på snöröjningen – ta ansvar och anpassa er fartdårar publicerad 18 december.

Hej Gubbe som skäms.

Självklart ska man anpassa fart efter underlag, och givetvis kan snön inte försvinna på ett ögonblick. Men när man inte röjt undan snön på vägarna två dagar efter snöfallet är något väldigt fel. Problemet är inte de som kör röjningsmaskinerna utan de som håller i pengarna.

I dag har de direktivet att börja skotta när det fallit tio centimeter snö vilket är en himmelsvid försämring om vi jämför med Nordmaling, sex centimeter och Umeå, sju centimeter. Detta leder till att bilarna hinner skapa spår som blir stora faror i trafiken, som sist när det först blev spår och sedan regnade så att de vattenfylldes.

Du kan kalla det gnäll om du vill, men jag betalar pengar för att vägarna ska vara rimligt körbara och säkra även vintertid.

Sandning av vägarna är sällsynt numer, även vid halt väglag. Det tycks alltid finnas någon orsak och förklaring till varför det inte går att sanda.

Men det gick att hålla vintervägarna bra förut. På 70- och 80-talet var vägunderhållet på vintervägarna mycket bättre än i dag.

Du kan kalla det gnäll om du vill, men jag betalar pengar för att vägarna ska vara rimligt körbara och säkra även vintertid. Antagandet att samma personer som gnäller lägger över barnuppfostran på skolan är ett totalt befängt och irrelevant antagande ifrån din sida. 

Till de som styr snöröjningen och upphandling av detsamma, gör om och gör rätt.

Gubbe som vill ha säkra farbara vägar

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

Vinterkaos längs vägarna – åkeriföretagen kritiska till billiga upphandlingar: "Kan inte bli annat än katastrof"

Knöligt och isigt överallt – varför så svårt att ploga ordentligt?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel