Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem med färdtjänst

Angående sjuk- färdtjänst- och taxiresor som inte fungerar.

Inom västra delen av Sollefteå kommun har det på senare tid framkommit en del kritik på att sjuk- och färdtjänstresor inte fungerar som de ska.

På PRO Ramsele/Edsele månadsmöte 2015-09-24 gjordes en enkät angående förseningar/problem med dessa resor. Vid detta möte fanns även deltagare och personal från Träffpunkten. De hade liknande erfarenheter.

Problemen är följande:

· Flera har råkat ut för kraftiga förseningar.

· Några har fått vänta på att bilen vid framresa kommit för sent alternativt fått tider som varit för tidiga och inte alls har passat.

· Några har fått vänta på återresan och i en del fall haft turen att de kunnat vänta inomhus trots att de verksamheter de besökt egentligen har stängt men personalen har offrat sig och stannat kvar.

· I en del fall har färdtjänsten helt uteblivit!

· Alla drabbade känner oro inför sina resor. Några törs numera inte beställa färdtjänst utan anlitar grannar och bekanta alternativt stannar hemma.

· Chaufförerna har i några fall inte alltid uppträtt som man förväntar sig.

Extremfallet av ovan redovisade är en sjukresa från Sollefteå sjukhus där nyttjaren åkte ambulans in till sjukhuset och medtagen av medicin fick sitta i ett väntrum och vänta nästan 4 timmar på återresan. Detta är inte acceptabelt! Vi känner stor oro inför eventuell nedmontering av Sollefteå sjukhus.

Vi kan förstå att det kan uppstå vissa problem när det blir en ny entreprenör men nu har det gått så lång tid att problemen borde ha rättats till.

· Vi kräver att chaufförerna har yrkesmässig klädsel.

· Vi kräver att bilarna är skyltade så att det klart framgår att det är en taxibil.

· Vi kräver att verksamheten ska fungera lika bra som tidigare.

Henry Jönsson

Ordförande

PRO Ramsele/Edsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel