Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Trehörningsjö har firat 60 år

Onsdagen den 4 december samlades ett hundratal gäster i Medborgarhusets festsal för att fira PRO Trehörningsjö 60 år.

Annons

Gästerna möttes av festligt dukade bord och ett digert lotterivinstbord.

Efter att ha fått ett glas alkoholfritt bubbel i sin hand kunde man sätta sig och festen kunde börja.

Ordförande Ivan Forsman hälsade alla välkomna och presenterade programmet.

Ett särskilt välkomnande med en stor applåd, fick Klas Norberg, som skulle stå för festens underhållning.

Därefter höjdes glasen och en skål utbringades för jubilaren.

Sedan började en musikalisk underhållning med en rik variation av allt från jullåtar, visor, pop med mera till opera där Klas briljerade med sin musikaliska stämma. En högtidlig avslutning på denna fantastiska underhållning blev ”O helga natt”, där Klas sjöng med en kraftfull och berörande opera stämma. Stående ovationer blev så klart följden av detta.

En jättegod två-rätters middag väntade nu alla hungriga gäster, som hade lagats av Mats och Monica Carman från puben Trapper Inn. Allt smakade fantastiskt gott.

När alla ätit sig mätta läste Ulla Hägglund en PRO-dikt, som passade bra in. Därefter höll Ivan ett ”jubileumstal” där historik och nutida verksamhet kom fram. Just nu finns det 174 medlemmar i föreningen som kan aktivera sig med bingospel, boulespel, stavgång, resor och olika fester. De sista exemplen är alltid subventionerade av föreningen för medlemmarna.

Många har gjort hedersamma insatser genom åren i styrelser. Dessa personer fick förtjänsttecken i form av en nål för herrarna och en brosch för damerna. En stor applåd för deras insatser i PRO Tre-sjö avslutade denna ceremoni.

På programmet stod det ”Hemlig överraskning” och nu var det dags. In kom en väldigt pratglad tant farande från ”glesbygden”, som framförde en väldigt humoristisk monolog. Våra skrattmuskler fick jobba hårt. Den utklädda damen var Svea Bylund från Ö-vik. En rungande applåd fick hon som belöning. Nu passade det bra med kaffe och efterrätt. Det smakade förträffligt.

Sist på programmet var lotteridragningen. Vinsterna var väldigt fina. Alla som hade turen var mycket nöjda.

Ivan avslutade detta fina jubileum med att tacka alla som jobbat med denna fest och alla som kommit.

Maja Backlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel