Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pristagarna vid ÅFF:s årsmöte

Mängder av priser delades ut vid Ångermanland Fotbollförbunds årsmöte i Kramfors.

Jack Eriksson och Jennifer Björnler fick Allehanda Medias ungdomspris 2015.

Jack Eriksson är från Moffe BK men spelar numera för GIF Sundsvall. Så här lyder motiveringen: "Jack är målmedveten och en självklar ledare på och utanför planen. En vinnarskalle som alltid ger allt för laget. Han är även den spelare som har kommit längst i sin fotbollsutveckling.

Jennifer Björnler spelar i Umeå IK men inledde sin karriär i Hägglunds IoFK. "Jennifer har varit lagkapten och en stor ledare både på och utanför planen, och är ett föredöme för övriga tjejer i truppen. Hon har haft en enorm utveckling både som person och spelare under de tre år hon varit med i distriktslaget. Hon är den som alltid peppar och pushar sina lagkamrater både på träning och framförallt på matcher".

Övriga utmärkelser:

Årets damspelare: Isabelle Nordlund, Bik SK. "Isabelle visade tidigt stor talang som målvakt och har blommat ut till en division 1-målvakt av hög klass. Hennes absoluta styrkor är de snabba reflexerna och spelet med fötterna. Detta tillsammans med hennes spelförståelse gör henne till en av Norrlands bästa målvakter och en ovärderlig spelare i laget".

Herrspelare: Niclas Bönström, Härnösands FF. "Niclas har under 2015 varit Härnösand FF:s genomgående bästa spelare. Med sin snabbhet, sin spänst och sin enorma arbetsvilja gör han en gedigen insats som mittfältare. Han har en mycket hög lägsta nivå. Niclas är en toppenkille i alla sammanhang, både på och utanför fotbollsplanen".

Ledarpriset: Anders Qvist, Sollefteå GIF FF. "Med en aldrig sinande energi arbetar Anders idag och har så gjort i många år med att fotbollen ska utvecklas i Sollefteå i allmänhet och Sollefteå GIF FF i synnerhet. Ingen arbetsuppgift är honom främmande i föreningen. Efter att i många år varit styrelseledamot i SGIF FF är han dessutom numera dess ordförande sedan två år tillbaka. Anders arbete i föreningen är berömvärt".

Eldsjäl: Hasse Strandberg, Friska Viljor FC. "Hasse har sedan 70-talet varit engagerad inom Själevads IK och sedan 2008 inom Friska Viljor FC. Han tar ett enormt ansvar för att saker och ting ska rulla på i föreningslivet. Han är ödmjuk och trevlig mot såväl egna som externa förenings- och förbundsrepresentanter. Hasse förtjänar all uppskattning för sitt värdefulla ideella arbete".

Domarpriset: Martin Palm, Örnsköldsvik. "Martin är en förebild både på och utanför fotbollsplanen. Martin tar stort ansvar för att hjälpa och stödja nya, unga domare. Han har bidragit till domarutveckling genom att verka som fadder och domarobservatör. Parallellt med detta har han själv utvecklats till en av de bästa regiondomarna i Norrland. Martin är en värdig ambassadör för domarna i Ångermanland".