Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Priserna på bostadsrätterna i Härnösand har ökat med 31 procent – trea i landet

Under förra året steg priserna på bostadsrätterna i Härnösands kommun med 31 procent, vilket är den tredje högsta procentuella prisökningen i hela landet.

Det visar nya siffror från Svensk Fastighetsförmedling och Mäklarstatisk. På första plats på listan över bostadsrättspriserna ligger Sundsvalls kommun där det skett en ökning med 34 procent.

Läs också: Mitthem överger tomten vid järnvägen – men vill bygga höghus i samma kvarter

Prisökningarna i Norrland har varit större i de mindre kommunerna, medan det i Umeå och Luleå har varit mer blygsamma prisökningar med tio respektive fyra procent.

– I mindre städer har bostadspriserna legat en bra bit efter andra större städer, men dessa har nu kommit ikapp. Med tanke på de stigande priserna i de flesta norrländska städerna är det många som istället väljer att flytta till kringliggande kranskommuner för att få mer bostad för pengarna, säger Jörgen Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå, i ett pressmeddelande.

Kvadratmeterpriset för en bostadsrätt i Härnösand ligger just nu på 6 465 kronor, men priserna på villor i Härnösand har däremot inte ökat i samma takt. Under förra året steg villapriserna med 13 procent och medelpriset för en villa i Härnösand är 984 000 kronor.

Läs också: Här vill Mitthem bygga 150 lägenheter

Här steg priserna för bostadsrätter snabbast under 2016:

1. Sundsvall – 34 procent

2. Kävlinge – 31 procent

3. Härnösand – 31 procent

4. Motala – 30 procent

5. Strängnäs – 30 procent

6. Landskrona – 28 procent

7. Halmstad – 27 procent

8. Hammarö – 25 procent

9. Karlskrona – 25 procent

10. Ystad – 25 procent