Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisad författare trollband med berättelser från barndomen

LÄSARTEXT Måndagen 19 november samlades 120 medlemmar för sista månadsträffen för hösten. Alla hälsades varmt välkomna av ordförande Ralf Lundqvist som inledde med att läsa lite om många ”lediga ord ” i boken ”Pillerier”.

Därefter vände han sig särskilt till dagens gäst, författaren Bo R Holmberg som är född i Ådalen men numera bosatt i Örnsköldsvik. Han har skrivit mer än femtio böcker och fått flera utmärkelser, som Augustpriset, Astrid Lindgren-priset, Kulla-Gulla-priset och Birger Norman-priset.

Sommartid ägnar han åt amatörteater, både som författare och skådespelare.

Bo trollband oss alla med berättelser från barndomen, en rolig episod under en resa samt ett antal skrönor. Han avslutade med att berätta några roliga prästhistorier.

Några medlemmar passade på att köpa och få hans senaste bok ”Inte långt från älven” signerad.

Ralf tackade Bo med sedvanlig honung och efter varma applåder var det dags för Birgits gympa och därefter kaffe med goda smörgåsar.

Så var det då dags för diplomutdelningen för ”Vår egen Klassiker”. Det var 11 deltagare som lyckats göra hela ”klassikern” med alla fyra grenar, skidåkning, promenad, cykling och simning och som fick ta emot det förtjänstfulla diplomet av Ralf. Under året har ett 50-tal medlemmar deltagit i de olika grenarna och fick då vara med i en utlottning av 15 fina priser.

Ett stort tack till alla, både funktionärer och deltagare som gjorde detta till en lyckad aktivitet.

Information av Sylvia att det skulle bli en reseträff vid två tillfällen med Bybergs.

Därefter agerade Birger en tidig tomte och förrättade lotteridragningen med många glada vinnare.

Avslutningsvis ett tack till kaffegruppen och en uppmaning att köra försiktigt och vara rädda om varandra.

Nästa gång ses vi på julbordet den 12 december på Kramm.

Christina Mikaelsson Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel