Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pris och nypremiär för Blånagla

I helgen var det nypremiär på Orrvikens dansbana i Husum för Helena Byströms Blånagla. Dansoperan om pappersarbetare har visat sig vara en uppskattad föreställning, inte minst inom den berörda industrin.
– Det känns jättekul att få den här bekräftelsen från de som det faktiskt handlar om, säger Helena Byström.

Två dagar i rad sattes Blånagla upp i Husum, och efter söndagens föreställning delades Pappers stipendium och kulturpris ut till dramats författare Helena Byström.

– Just nu är jag mest lite slut, säger Byström efter prisutdelningen.

Trots att det var mitt ute i skogen var det många som hade samlats för att titta på nyuppsättningen av Blånagla. Inför fullsatta läktare spelades den upp på dansbanan.

– Båda föreställningarna gick jättebra. Allt satt på plats, och alla gjorde jättefina prestationer på scen, säger Byström.

Direkt efter ridån fallit på söndagen inleddes prisceremonin. Byström fick motta en bronsskulptur, blommor och ett stipendium på tjugotusen kronor.

– Stipendiet ger ju lite mod att jobba vidare med projektet, säger Helena Byström.

Och framtiden bådar gott, då flera pappersbruk visat intresse för att sätta upp Blånagla lokalt.

– Det blir nya projekt, men just nu känns mest sorgligt att packa ihop, avslutar Byström.