Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsessan Madeleine föder i USA

Annons

Sveriges nästa prinsessa kommer att födas i USA. Prinsessan Madeleine och maken Christopher O'Neil har bestämt att deras barn ska förlösas i New York.

Många här hemma blir nog besvikna, man vill ha sin prinsessa hemma i Sverige, som en del av kungafamiljen. Det faktum att Madeleine kommer att föda utomlands cementerar ett avstånd till henne, säger skribenten och hovexperten Roger Lundgren.

Det var på lördagen som hovet meddelade att paret väljer bort en förlossning i Sverige.

"Efter noggrant övervägande och i samråd med kungaparet har Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill beslutat att deras barn kommer födas i New York", skrev Hovet i ett pressmeddelande.

Roger Lundgren tror att det är ett rent praktiskt beslut.

Hon har haft en jobbig graviditet, hon ställde in Nobelfesten till exempel, och det blir helt enkelt mer bekvämt att föda där än i Sverige.

TT: Vad har beslutet för konsekvenser?

Det har ingen konstitutionell betydelse var hon föder eftersom kungen och drottningen har gett tummen upp till det här. I dag lever vi i en global värld, vi bor runt om i världen och upplever nya saker. Det blir ett internationellt barn som får det bästa av olika världar, säger Lundgren.

Förlossningen är beräknad till slutet av februari och hovet har tidigare bekräftat att paret väntar en dotter.

Mer läsning

Annons