Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestigeseger för Leksand

Annons
Det är många år sedan som Leksand lyckats besegra Brynäs. Därför hoppas jag att alla leksingar är riktigt glada i kväll.

Leksands tränare, Andreas Appelgren, gick omkring med ett leende och var mycket nöjd sedan hans skadedrabbade lag, i ett av seriens stora prestigederbyn, besegrat Brynäs med 3-2.

Mest glad var han för målvakten Joel Gistedts skull. Han fick chansen sedan Leksands förstemålvakt, Oscar Alsenfelt, var skadad.

Joel har flera gånger fått hoppa in i jobbiga lägen och haft svårt att få sitt spel att stämma. Men han har alltid bidragit till en positiv stämning i laget, säger Andreas Applegren.

Samtidigt hyllades Joel Gistedt ordentligt i omklädningsrummet.

Jag var riktigt nervös innan matchen, men när spelet började och jag gjorde några räddningar så kändes det bra. Därefter var det bara att fokusera på spelet, berättar Gistedt, som hade det jobbigt i sista perioden. Visst, då var det svettigt, men det kändes samtidigt som jag hade kontroll på läget.

Faktum var att Joel Gistedts agerande också bidrog till att kraftigt försena hela matchen. Han har så extremt vassa skridskor att det blev rejäla jack i isen som vaktmästarna hade stora problem att spola bort i första periodpausen.

Brynäs hade haft ett par vassa powerplay där det gällde att stå stadigt. Det gick ut över isen, säger Gistedt och skrattar.

Det var inte mycket som talade för Leksand inför den här matchen. Laget kom till spel efter en mycket dåligt genomförd match mot Frölunda, som också bidrog till flera skador. Bland annat backen Patrik Hersley, som är lagets målkung.

Med dessa odds emot sig klev flera av Leksands yngre talanger och doldisar fram. Dalkarlarna spelade med ett hjärta och energi som skapade stora problem för Brynäs, som inte alls kom upp i normal standard.

Det var också två Leksandsbackar som avgjorde matchen i andra perioden. Joonas Rönnberg och Kevin Kapstad gjorde 3-1 och 3-2 efter var sina jätteskott.

Det är inte bara Patrik Hersley som kan skjuta i vårt lag, flinade Joonas Rönnberg som nu gjorde sitt första mål sedan andra omgången i förra allsvenska säsongen mot Asplöven. Jag har verkligen längtat efter att få göra mål. Det var så skönt. Men det var ändå viktigaste att vi tog tre poäng och dessutom äntligen slog Brynäs, säger Rönnberg.

Mer läsning

Annons