Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressades att ta ut banklån

Annons

En 22-årig man i Arvika har gripits och anhållits misstänkt för grov kvinnofridskränkning och utpressning. Gripandet kunde ske efter att vittnen hört en kvinnas rop på hjälp från en lägenhet.

I över ett halvår höll den 22-årige mannen en 29-årig kvinna mer eller mindre fången i en lägenhet i Arvika. Han tvingade henne att ta banklån och pressade henne att ta ut pengar från sitt konto och ge till honom.

I helgen uppenbarades kvinnans utsatta situation. Mannen kunde gripas och har anhållits misstänkt för grov kvinnofridskränkning och utpressning.

Det var i går som flera personer hörde en kvinnas rop på hjälp. De larmade polisen samtidigt som de följde ropen fram till en lägenhet.

De får upp lägenhetsdörren. Kvinnan hålls fast av den här mannen och han vill inte släppa henne. Men ett vittne lyckas till slut få loss henne, berättar Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, för TT.

Paret har varit tillsammans under några år. Men i juni hände något mellan dem och kvinnan tvingades ta ut pengar från sitt eget konto och ge honom.

Han har vid flera tillfällen slagit henne i ansiktet och det har pågått under en längre tid. Han har på sätt och vis hållit henne inspärrad eftersom hon inte fått gå ut som hon velat, säger Andersson.

Mer läsning

Annons