Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärförlust för Bik SK

Bik SK förlorade seriepremiären mot Team TG med klara 0–4 (0–2) i division 1 Norrland på lördagseftermiddagen. Ett klart rättvist resultat med tanke på matchbilden.

Annons

– Klart att det känns surt att förlora premiären, men de är ju tippad att vara högt uppe i tabellen och var bra i dag. Men vi jobbade på bra ändå tycker jag, säger Bik:s Carro Jonsson.

Förra året vann Team TG division 1 Norrland, men då under namnet Umeå Södra. Dessutom vann de båda matcherna mot Härnösandslaget förra säsongen. De visade klart och tydligt i sitt spel under matchen att de kommer att vara med i toppen av tabellen även i år.

De rörde sig bra både med och utan boll, rörde sig i luckor och visade prov på bra passningsskicklighet. Just dessa ingredienser skiljde lagen åt på Högslättens Idrottsplats.

Efter första halvlek stod det också 0–2 på resultattavlan efter mål ifrån Parva Zarassi och Mikaela Sjödin, sistnämnda direkt på frispark. Bik fick mesta dels slå ifrån sig och jaga boll.

Gästerna bjöd på fin fotboll men har ändå höga krav på sig själv.

– Det finns ändå småsaker vi kan förbättra i vårt spel. Första kändes ändå bra. Små misstag där vi inte är noggrann i vårt passningsspel, tappade boll i fel läge så vi får ställa om onödigt, säger spelande tränaren Therese Kapstad i Team TG.

I andra halvlek flyttade Härnösandslaget upp spelet och öppnade starkt. Därför var det inte helt logiskt att Mikaela Sjödin gjorde 0–3 i 56:e minuten och hennes andra mål för dagen.

Chansmässigt var det inte mycket att säga om eftersom gästerna noterades för både en stolpträff och ribbträff i andra.

– Jag tycker att första 20 var bra sedan tappar vi lite. Vi kommer med pressen för långt ner, mittfältet kommer för nära backarna. Därför rinner de igenom för lätt. I andra var vi inte lika stressad och vågade passa runt bättre, säger Carro Jonsson.

Therese Kapstad var nöjd med premiärvinsten.

– Vi är starkare laget och det känns som att vi sprang mer, hade bättre bolltouch och kan ta sig förbi vår motståndare. Vi kommer till fina anfall, kommer fram ute på kanten, precis som vi pratat om, säger hon.