Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för webbfullmäktige

På måndag är det möjligt att från datorn följa med i debatten och beslutsfattandet i Kramfors kommunfullmäktige.

- Det blir både spännande och intressant, säger Mediatekniks Dag Bodin.

Sedan tidigare har Kramforsborna under närmare 30 års tid kunnat lyssna på kommunfullmäktige via Kramfors närradios sändningar. Egentligen var det meningen att premiären för att via Internet kunna följa kommunfullmäktiges sammanträden skulle gå av stapeln redan i januari. Det sammanträdet ställdes dock in.

Huvudsyftet med att nu också införa sändningar via Internet är att bredda den kommunala demokratin och göra medborgarna mer delaktiga i beslutsfattandet.

- Det är också meningen att människor ska få möjlighet att kommunicera direkt genom en maildadress till fullmäktiges presidium i samband med de allmänpolitiska debatterna, berättar Dag Bodin.

Till hösten är det tänkt att sändningarna också ska länkas ut lokalt över tv-nätet. Självklart hoppas man på att många också tar chansen att från stolen framför datorn följa med i kommunfullmäktiges debatter. Den som är intresserad går då bara in på kommunens hemsida www.kramfors.se.

/Allehanda.se