Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Kulturskolans Storbanditer

En nöjd Pelle Elfving, ordförande i Perdido Jazz & Blues, kunde i fredags afton hälsa en talrik publik välkommen till storbandsjazz i dubbel bemärkelse i trivsamma Blueskällarn. Inte bara programenliga High Coast Jazz Orchestra med Dick Oatts utan även Kulturskolans Storbanditerna med dirigenten och läraren Kenneth Grönfelt fanns på plats.

Då scenen ändå var dukad för storband, tyckte Kenneth, att det var lämpligt att ungdomarna fick begå sitt premiärdop inför åhörare. Storbanditerna har sitt ursprung i skolans barnjazzgrupper, som tidigare har förgyllt Perdidos arrangemang. Kenneth är den verkliga eldsjälen bakom orkestern och lägger ned så mycket tid, att han själv har lämnat trumpeten i HCJO.

Som förband bjöd Storbanditerna på "Red Clay", en relativt nyskriven låt av Charlotte Dos Santos, och Oliver Nelsons gamla stämningsfulla "Stolen Moments". Bland publiken fanns flera stolta föräldrar, som tagit tillfället i akt att lyssna på sina duktiga ungdomar.

Det märks, att musikanterna trivs med varandra och tycker att musicerandet är väldigt kul och meningsfullt. Alla hoppas, att framtiden ter sig ljus och att Kulturskolan inte ska drabbas ytterligare av denna spariver.

Bengt Ferm

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel