Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktfiasko av svenskarna

Annons

Patrik Järbyn var först ut i herrarnas super-G i Kitzbühel, men bara 29:a i mål när tävlingen var avklarad. Järbyn var hela 1,52 sekunder efter vinnaren, Didier Cuche, i vad som blev ett riktigt praktfiasko för svensken.

Alldeles för många misstag. Jag körde ut i lössnön och fick ingen fart med mig, sade en besviken Järbyn till TV4 efter en av karriärens sämre insatser i en världscuppist.

För tävlingens andre svensk, Hans Olsson, gick det ännu sämre. Av de 46 åkare som kom i mål slutade han på en 41:a plats - hela 2,36 sekunder efter Cuche. För schweizaren var det karriärens tredje världscupseger i just Kitzbühel och tolfte vinst totalt. Han var 28 hundradelar före Michael Walchhofer och ytterligare en hundradel före Georg Streitberger, båda från Österrike. Trots bara en 18:e plats behåller Carlo Janka, Schweiz, ledningen i den totala världscupen, närmast före Benjamin Raich, Österrike, som slutade 26:a.