Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktfiasko av svenskarna

Patrik Järbyn var först ut i herrarnas super-G i Kitzbühel, men bara 29:a i mål när tävlingen var avklarad. Järbyn var hela 1,52 sekunder efter vinnaren, Didier Cuche, i vad som blev ett riktigt praktfiasko för svensken.

Alldeles för många misstag. Jag körde ut i lössnön och fick ingen fart med mig, sade en besviken Järbyn till TV4 efter en av karriärens sämre insatser i en världscuppist.

För tävlingens andre svensk, Hans Olsson, gick det ännu sämre. Av de 46 åkare som kom i mål slutade han på en 41:a plats - hela 2,36 sekunder efter Cuche. För schweizaren var det karriärens tredje världscupseger i just Kitzbühel och tolfte vinst totalt. Han var 28 hundradelar före Michael Walchhofer och ytterligare en hundradel före Georg Streitberger, båda från Österrike. Trots bara en 18:e plats behåller Carlo Janka, Schweiz, ledningen i den totala världscupen, närmast före Benjamin Raich, Österrike, som slutade 26:a.