Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postnord: "Vi kommer att lösa utdelningen av ÖA"

 
Posten kan ta över utdelningen av ÖA
Visa alla artiklar

Från och med maj nästa år planeras ÖA:s papperstidning att börja delas ut med posten. Enligt Postnord kommer den planerade förändringen inte att innebära problem eller förseningar.
– Vi kommer att lösa det, säger Mikael Salomonsson, chef för region norr på Postnord.

Annons

Under måndagseftermiddagen kungjordes det att ÖA:s tidningsledning har för avsikt att börja dela ut papperstidningen via posten, i stället för med morgondistribution. Om förslaget går igenom innebär det att Postnord kommer att dela ut ÖA till samtliga prenumeranter med den vanliga posten.

Läs också: Posten kan ta över utdelningen av Örnsköldsviks Allehanda

När undertecknad reporter får tag på Mikael Salomonsson, chef för region norr på Postnord, framhåller han att det är tidigt i processen och att inget avtal mellan Postnord och Mittmedia, som ÖA tillhör, hittills är skrivet.

– Mittmedia har kontaktat oss om ämnet i fråga och diskussioner har börjat föras. Eftersom det är väldigt tidigt i processen är det fortfarande oklart vilka konsekvenser det skulle kunna få och hur vi i så fall löser det, säger Salomonsson.

Samtidigt understryker Mikael Salomonsson att han är övertygad om att Postnord kommer att lösa distributionen av ÖA.

– Vi kommer att lösa det rent praktiskt, ja. Redan i dag har vi en etablerad och väl fungerande postdistribution i Ö-viksområdet och den kommer att fungera utmärkt även framöver.

Krönika: Karin Näslund: "Vi fortsätter granska och bevaka Örnsköldsvik – oavsett hur tidningen delas ut"

Vilken tid på dygnet som Postnord levererar posten kan skilja sig mycket åt i Ö-viksområdet.

– Tidsfönstret för postdistributionen sträcker sig över hela dagen, så ser det ut överallt i Sverige. Så självklart finns det skillnader i när man får posten i Ö-viksområdet. Vi levererar posten i dag inom det tidsfönster som finns och det kommer vi att göra framöver också.

Nyligen presenterade regeringen ett förslag om att kravet på övernattbefordran tas bort. Bakgrunden är den minskade brevmängden som ger mindre inkomster till Postnord, plus ambitionen att minska koldioxidutsläppen.

Förslaget, som av allt att döma träder i kraft 1 januari 2018, innebär att viss post framgent kan komma fram efter två dagar i stället för en. Post som i dag transporteras med flyg ska i stället fraktas med tåg och delas ut en dag senare jämfört med i dag, medan post som samlas in i samma region som den ska delas ut fortsätter delas ut dagen efter. Eftersom ÖA:s papperstidning trycks inom samma region, och inte fraktas med flyg, berörs inte ÖA av de nya reglerna.

– Dagens distribution fungerar väldigt bra och vi jobbar ständigt med vår kvalité och att förbättra den. Överhuvudtaget ser vi ingen anledning till oro hos läsarna för att deras tidning inte ska komma till dem varje dag, säger Mikael Salomonsson.

Läs också: ÖA:s Ulf Häggqvist om den planerade förändringen: ”Det är nödvändigt”