Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt resultat för Örnsköldsviks kommun – gick 68 miljoner plus

Förra året reovisade Örnsköldsviks kommun ett plusresultat på 68 miljoner kronor.

Örnsköldsviks kommun meddelade under tisdagen att de gjorde ett plusresultat om 68 miljoner kronor 2016. Det positiva resultatet gör att resultatmålet uppnås.

Att intäkerna ökat snabbare än verksamhetskostnaderna anges som en bidragande faktor och att resultatet blev bättre än 2015.

Resultatet ska vara något bättre än budgeterat då högre statsbidrag har räckt för att täcka höverksamhetskostnader.

Totalt är nämndernas resultat nästan i nivå med budgeterat. De nämder som visat positiva resultat är samhällsbyggnadsnämnden, kultur- och fritidsnämnden, bildningsnämnden samt humanistiska nämnden. De som visat på underskott jämfört med budget är omsorgsnämnden och kommunstyrelsen.

– Med ett resultat som är bättre än budget och som når det mål som fullmäktige lagtfast skapas goda planeringförutsättningar för verksamheten. Jag konstaterar samtidigt att de ökade statsbidragen som regeringen beslutat om varit väldigt värdefulla för att med ordnad ekonomi kunna möta de ökade behoven i samhället, uppger kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Efter stort sökpådrag: Försvunna mannen utanför Solberg hittad

För Plus-kunder: En saluhall på torget i Örnsköldsvik – nytt förslag från Centerpartiet: "Finns andra idéer"

Kraftig brand i villa i Husum: "Det brinner för fullt på övervåningen"

För Plus-kunder: Miljonsatsning på upprustning av stadskajerna: "Vissa saker måste fixas om de ska hålla"