Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt möte om nattsköterskekrav

Det krav om rätt till heltid som nattpersonalen inom Kramfors kommuns vård- och omsorgsförvaltning ställt behandlades vid ett möte på måndagen.

I lördags berättade Tidningen Ångermanland om den namninsamling den nattarbetande vårdpersonalen i Kramfors kommun gjort. Personalen vill i likhet med kollegor som arbetar dag- och kvällsskift få möjlighet att erbjudas heltidstjänster.

I den skrivelse med namnlistorna som Kommunal lämnade in till arbetsgivaren framfördes dessutom kravet att heltidsmåttet då det gäller nattjänstgöring sänks. På måndagen kom frågan upp till diskussion vid samverkanskommitténs månadsmöte. I kommittén ingår bland annat förvaltningschefen, områdeschefer samt fackliga företrädare.

- Jag tycker man verkar ha förståelse för kravet. Att det inte blev ett blankt nej är positivt. Vi bestämde att Kommunal och förvaltningsledningen ska träffas igen för att fortsätta diskussionerna, säger Ann-Christine Åström från Kommunal sektion 53.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70