Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt i IBK trots kvalförlust: "Innebandyn i Härnösand lever igen"

IBK Härnösand förlorade även den andra playoff-matchen mot Sundsvall Nordic och med det är innebandysäsongen över.
4–9 slutade helgens möte och sammanlagt förlorade Härnösand med 7–16.

– De har lite mer rutin och lite mer spets, självklart vinner de rättvist men spelmässigt har vi varit bättre med än vad siffrorna antyder, summerade Mikael Eriksson.

Efter förlusten på bortaplan i fredags var Härnösand tvingade att vinna returen med minst fyra bollar. Tufft men långt ifrån omöjligt.

Laget fick en drömstart när Jonathan Widerström satte dit 1-0 efter dryga sju minuter. Tyvärr släktes det lilla hopp som tändes nästan omgående. Nordic både kvitterade och tog ledningen inom loppet av två minuter.

– Första perioden var ändå jämn, sa Eriksson.

I den andra perioden kom ett nytt målryck av gästerna som gick ifrån till 4–1 och där och då dog all spänning som eventuellt fanns kvar. Men Härnösand gav ändå inte upp och höll spelet väl uppe.

– Vi vann skotten och spelmässigt var det bra men Nordic hade kylan och utnyttjade sina lägen bättre, menade Eriksson.

Trots de dubbla förlusterna i kvalet var säsongen ändå lyckad enligt Eriksson.

– Vi hade som målsättning att ta oss till playoff och det gjorde vi. Innebandyn i Härnösand lever igen och det finns många unga och duktiga killar som kommer att bli ännu bättre nästa år. Vi behöver dock en lite bredare trupp men det ska vi försöka ordna.