Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Portugal i playoff - en mardröm

Annons

En folkhems-Volvo som hade fel strategi mot en pimpad Porsche. Så beskrivs Sveriges insats mot Tyskland i VM-kvalet.

Oron bland tidningskrönikörerna är stor över vilket lag Hamréns fotbollslandslag får möta i playoffspelet.

Sverige förlorade med 3-5 mot Tyskland och Aftonbladets Simon Bank är kritisk till Erik Hamréns strategi mot Tyskland - att inte packa mittfältet fullt samt beslutet att låta Pierre Bengtsson spela högerback och Ola Toivonen vara Zlatan Ibrahimovics ersättare.

Bank jämför en "folkhems-Volvo och en pimpad Porsche. Volvons bästa chans i den sortens race är naturligtvis att krascha rakt in i sidan på sportbilen, att förstöra den innan den får upp farten. Erik Hamrén valde i stället att rulla upp jämsides, veva ner rutan och flina mot Jogi Löw: -Nu kör vi!"

Anders Lindblad på Svenska Dagbladet skriver: "Tre gjorda mål mot Tyskland är bra. Fem insläppta är illa. Det svenska spelet oroar inför playoff. Oavsett motstånd. Portugal är en mardröm".

Att Portugal är en mardröm är krönikörerna överens om.

"Var slutar det här playoffspelet? Omöjligt att svara på. Det här laget är kapabelt till vad som helst - i positiv och negativ bemärkelse. En första hint kan kanske lottningen ge. Måndag klockan 14 - då gäller det. Då ska Sverige ha rejäl tur. För det är en väldig skillnad mellan att möta Grekland och Portugal", skriver Anja Gatu i Sydsvenskan.

Dagens Nyheters Johan Esk vill till Grekland och skriver att "det finns ingen drömlottning för Sverige men det finns en mardröm - Portugal. Och även om det inte finns någon drömlottning tar jag helst Grekland, mitt andraval är Ukraina."

Johanna Reimers, Expressen, förklarar varför Portugal är en sådan mardrömsmotståndare: "EM-semifinalister förra sommaren. Cristiano Ronaldo. Och en förmåga att alltid ta sig vidare från playoff."

Mer läsning

Annons