Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Porrsamling säljs på auktion

Mer än 4 000 gamla porrtidningar säljs på auktion i Karlstad på söndagen. Samlare vill köpa valda delar, men allt kommer att säljas på ett utrop.

Tidningarna är från åren omkring 1950 till cirka 1980. De hittades i kartonger i ett förråd hos en avliden Karlstadsbo. Bland titlarna finns Piff, Raff, Top Hat, inbundna årgångar av Pinup och Kavalkad, liksom franska och amerikanska tidningar. Nästan hela samlingen är i mycket gott skick.

Det är egentligen ganska oskyldiga grejer, åtminstone fram till slutet av 1960-talet, säger Peter Pettersson, auktionist på Karlstads auktionsverk, till Värmlands Folkblad.

Det tog Pettersson tio timmar att sortera tidningarna inför auktionen. Att äldre publikationer av denna sort säljs på auktion händer ibland, men att de är så många bedöms som mycket ovanligt.

Numera finns en ganska stor krets samlare av erotiska tidskrifter. Flera har hört av sig inför auktionen, bland annat om möjligheten att köpa delar av samlingen. Men auktionsverket säljer alla tidningarna på en gång.

Annars är risken att folk står och bläddrar sönder dem. Och det skulle ta en evig tid, säger Peter Pettersson.

Han hoppas få uppåt 10 000 kronor för det hela, men tror att en försäljning i omgångar via nätet kunde ha gett tio gånger så mycket.