Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära sommaraktiviteter på Sörliden och Valhalla i Ö-vik

Coronapandemi och rekommendationer för att undvika smittrisk innebar att Sörliden-Valla Samverkansförening måste planera ett helt nytt sommarprogram. Ett program med aktiviteter utomhus, med tydliga regler om avstånd men också med tanke på att de flesta boende inom vårt område skulle vara hemma.

Vi ansökte om extra pengar bland annat genom kommunens Idésluss och tog kontakt med museet för att samarbeta utifrån de idéer vi hade. Dessutom fick vi sponsring av många till våra vinster.

Resultatet blev ett innehållsrikt program med skapande för barn på dagtid, en dag på Sörliden och en dag på Valhalla varje vecka. Här målade vi krukor och planterade blommor, gjorde miniväxthus och sådde, målade grankottar och stenar mm. Flera av de alster som tillverkades placerades sedan ut längs Naturstigen.

En Naturstig, inspirerad av Herrgårdsparkens upptäcktsstig, utformades med hjälp av museet och Annika Åberg. Hon målade djur på 7 stenar med finurliga extra uppgifter och skapade en vägvisare, herr Grankotte. En dag i veckan besökte vi Naturstigen med en grupp barn och genomförde olika uppgifter. Varje utflykt avslutades med fika i skogen.

För familjer planerade vi grillkvällar med tipspromenad på Skyttis på onsdagar och Utecafé med motionsbingo på Sörliden på söndagseftermiddagarna.

Vi satsade på lockande vinster och digitala vinstlistor för att undvika trängsel.

Örnsköldsviks orienteringsklubb genomförde orientering för barn och ungdomar en eftermiddag i veckan.

Varje måndagskväll dansades det Zumba på Sörliden under ledning av Nancy Rodriguez.

Dessutom erbjöd kommunen oss feriearbetare vilket visade sig vara guld värt. De 6 ungdomarna deltog i de flesta aktiviteterna och blev jättepoppis bland barnen då de på all övrig tid lekte på lekplatserna.

Övikshem sponsrade en Gocartkväll för ungdomar mellan 13 och 18 år så alla åldrar fick något.

Vi kan konstatera att vårt program blev mycket lyckat. Till Utecafé med motionsbingo kom i snitt 100 personer varje gång. Vi utökade antalet från 6 ånger till 11. Sidensjö sparbank sponsrade två omgångar vilket gav oss möjligheter att hålla vinsterna på en lockande nivå. Det var liv och rörelse i lekparken och trivsam stämning bland de vuxna som fikade vid de utspridda borden.

Sörliden-Valla Samverkansförening

Monica Sundin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel