Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär fritidsgård i Långsele

I september 2009 öppnade Långseles nya fritidsgård. En fritidsgård som av besökarna beskrivs som ”den bästa”.

Annons

I Långseles gamla vårdcentral ligger nu ”Går’n”, fritidsgården som tidigare låg i lokalerna på Långseles högstadium.

– Det är mycket bättre här än det var på skolan, sa Mattias Tuomisto.

På den nya fritidsgården finns det bland annat biljard, en liten biosalong, en kiosk och flera ställen där ungdomarna bara kan sitta och prata med varandra.

– Många av möblerna är skänkta av Långselebor eftersom att det mesta av kommunens bidrag gick till att installera brandlarm, sa Leif Halvarsson, ansvarig för fritidsgården och mycket omtyckt av ungdomarna.

”Går’n” är inte bara populär hos Långseles ungdomar. Halvarsson berättar att under de tre dagarna i veckan som de har öppet, (måndagar, onsdagar och fredagar) kommer det ungdomar från till exempel Sollefteå och Kramfors till Långsele.

– Det här är den bästa fritidsgården här omkring. Nästan allt är gratis och det finns massor av saker att göra, sa Jennifer Sjödin som åker från Sollefteå till Långseles fritidsgård varje vecka.

Det är främst ungdomar från klass 6 och upp till gymnasieåren som besöker fritidsgården. Som mest har de haft 80 besökare på en kväll men vanligtvis brukar det komma runt 30 stycken.

– Vi har inte haft någon skadegörelse och inga grannar störs, sa Halvarsson.

– Man är rädd om Går’n, det är fint här, sa Louise Hellström som besöker fritidsgården så ofta hon kan. Då främst för att spela kort och umgås med kompisar.

Under onsdagen besökte även Lions fritidsgården. De var mycket imponerade av Leif Halvarssons jobb och glada att det finns en eldsjäl som bryr sig om ungdomarna. Därför skänkte de fritidsgården 3000 kr.

– Vi har inte bestämt vad vi ska göra med pengarna än. Kanske en resa eller fler möbler, sa Halvarsson.