Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pop-systrarna tvåa i "Rätt låt vinner"

Nej, rätt låt vann inte i skoltävlingen "Rätt låt vinner".

I alla fall inte om man höll på systrarna Källström från Häggdånger byskola, som gick till final med bidraget "Hey you".

De fick dela på andraplatsen.

"Rätt låt vinner" är en tävling som alla femte- och sjätteklassare i Sverige har chans att delta i. 61 bidrag kom in till årets tävling och 12 av dessa fick i helgen åka till Borås och vara med i finalen.

Tvillingarna Klara och Fanny Källström utgjorde tillsammans med lillasyster Maja den trio från Häggdångerskolan som fick åka till Borås. Deras bidrag, poplåten "Hey you", var det enda från Norrland som tog sig till finalen.

Väl där blev det dock ingen seger - vann gjorde Länghemskolan från Tranemo med bidraget "Kärlekens dröm". Men Häggdångertjejerna, som delade på andraplatsen med de övriga elva bidragen, var inte ledsna för det.

- Det gick jättebra för dem. Det har varit roligt här nere, fullt schema hela helgen, sa tjejernas mamma Sara Öhman när Allehanda media ringde upp i går - då var tjejerna ute och roade sig bland attraktionerna på Liseberg i Göteborg, vilket var helgens slutmål.Allehanda-tv gjorde ett inslag med systrarna Källström innan tävlingen. Det kan ni se genom att klicka på [url=http://webbtv.allehanda.se/player/play/36873]den här länken[/url].


JON HÄGGQVIST
0660-29 55 53