Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pompei Nights gör tv-debut

När Allhanda Nöje träffade sångaren Johan Edlund på Sweden Rock Festival i somras var han omgiven av kameror.
Under lördagskvällen har dokumentärserien om hans band Pompei Nights premiär TV4 Play.
– I serien får man följa ett gäng grabbar med en gemensam dröm - att nå rockeliten och bli rockstjärnor, berättar förre Sollefteåbon Johan Edlund.

Under lördagskvällen har programmet "Rockstjärnor" premiär i TV4 Play - programmet som följer Stockholmsbandet Pompei Nights och deras väg mot rockstjärnedrömmen.

– Vi har levt med kamerorna i nästan två år, så det känns skönt att serien nu får premiär. Jag kan nog tala för hela bandet när jag säger att vi känner spänning och har höga förväntningar inför serien, säger Johan Edlund.

Bandet består av gitarristen Olle "Lasse" Södergran, trummisen Joakim "Bengan" Bengtsson, gitarristen Mathias "MP" Pettersson och basisten Robert "Robban" Hammarström, men kanske framför allt Johan "Norrland" Edlund.

Johan Edlund är född och uppväxt i Sollefteå. Efter skoltiden på Skärvsta- och Nipanskolan flyttade han till Stockholm för gymnasiestudier på fryshusets musiklinje. Väl där träffade han medlemmarna till det som senare skulle bli hårdrock/sleaze-bandet Pompei Nights.

– Vi har bara fått se tre avsnitt, men serien ser verkligen bra ut. Vi var lite oroliga över att filmteamet skulle klippa fel och framställa en felaktig bild av oss, men det visar sig att serien speglar oss väldigt bra. Tittaren får följa med på allt från allvarligt snack om bandets utveckling, diverse spelningar, men även en del fyllor.

I det tredje avsnittet återvänder Edlund hem till Sollefteå och föräldrarna. Bland annat handlar det avsnittet om att det kan vara svårt att komma från en småstad och ha rockdrömmar.

– Folk har en tendens att bli kvar i småstäder, trots att de drömmer om annat. Jag hoppas att den här serien kan visa att det är viktigt att man följer sin dröm.

"Rockstjärnor" sänds alltså enbart på webben, på TV4 Play, ett format som förvisso var enormt lyckat för exempelvis DJ-duo Rebecca och Fiona, som fick sitt genombrott genom en webserie.

– Tv-serier på webben är populärt och eftersom det är den första stora satsningen för TV4 Play så tror vi verkligen på detta.

Pompei Nights kommer nu närmast att rida på vågen från tv-serien och spela så mycket konserter som det bara är möjligt. Dessutom släppte man nyligen nya singeln "Rise".

– Vi har också ett nytt album på gång, men det får vänta tills denna hajp blåst över, konstaterar Johan Edlund.