Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisutbildningen bantas kraftigt

Efter den stora ökningen av antalet antagna till polisutbildningen de senaste åren minskar platserna kraftigt från och med nästa år.

- Vi var inte medvetna om att neddragningen skulle bli så drastisk, säger Bertil Hammarberg, föreståndare för polisutbildningen i Umeå, till Västerbottens Folkblad.

Hammarberg tycker att Rikspolisstyrelsen (RPS) kunde ha inväntat justitiedepartementets utredning om framtidens polisutbildning som kommer med sitt betänkande i april.

Under senare år har antalet utbildningsplatser för polisstuderande ökat i enlighet med Rikspolisstyrelsens strävan att höja antalet poliser i Sverige till 20 000 fram till år 2010.

Nu när målet snart är uppfyllt drar RPS kraftigt i handbromsen.

Enligt beslutet ska antalet elever i Stockholm minskas till 250 per termin. I år är antalet platsen 335. Även Växjö drabbas av kraftiga nedskärningar. Under 2008 tas 216 elever in per termin i Växjö, från och med nästa år ska bara 48 platser finnas kvar, enligt förslaget. I Umeå ska 144 utbildningsplatser minskas till 48 per termin.


/Allehanda.se