Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishundar gör upp om SM-medaljer

Med start klockan 9.50 sänder vi live från SM för polishundar i Acktjärbo i hälsingeskogen. 15 ekipage kommer att göra upp i tio kilometer linkörning.

Polishundar har många arbetsuppgifter. För alla krävs god kondition och bra samarbete med hundföraren. När det nu drar ihop sig till SM för polishundar är det de två sakerna som sätts på prov.

Det är Gävleborgs polishundförarförening som i år är värd för Svenska mästerskapen för polishundar. Tävlingen äger rum under torsdagen i Acktjärbo, som ligger väster om Arbrå. 15 ekipage från hela Sverige ska göra upp i en mil med linkörning. Det handlar alltså om skidåkning då hunden hjälper skidåkaren framåt genom att dra i en lina som är spänd mellan de båda.

Allehanda.se sänder tävlingen live med start klockan 9.50 och tävlingen startar klockan 10. En timme senare bör tävlingen vara avgjord och de svenska mästarna intervjuas.

Under sändningen får ni bland annat möta Per-Erik Eriksson, chef för specialhundarna vid polisen i Gävleborg.