Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens vittnesuppgifter: "Alkohol var inblandat"

/
  • Det har gått tre dygn sedan den tragiska båtolyckan inträffade vid Hörnskatan. Tre personer omkom och en fjärde person skadades svårt. Polisens teori är att olycksbåten kört in i sjömärket som syns på bilden. I bakgrunden är olycksbåten inringad, där den ligger en liten bit upp på stranden i Skommarhamn.

Polisens teori är fortfarande att båten kört in i en stålboj, eftersom skador indikerar detta.

Annons

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen där båten påträffades. Ett större område har spärrats vid Hörnskatan och Skommarhamn. Det avspärrade området började ett par hundra meter från stranden och sträckte sig runt båtvraket som ligger under en presenning.

– Vi kommer även att medverka när försäkringsbolaget bärgar båten här framöver, säger Maria Näslund, förundersökningsledare, Örnsköldsvikspolisen.

Ett flertal vittnesuppgifter har inkommit. Polisen har bland annat hört den man som blev avsläppt i Skidsta innan olyckan inträffade och som var en av de sista som såg de olycksdrabbade i livet.

– Många har hört av sig och vi har genomfört ett antal intervjuer under hela dagen. Fler ska höras om olyckan här framöver, säger Näslund.

Läs mer: Här inträffade olyckan

Förhör under måndagen gav bland annat uppgifter om alkohol. Några av människorna ombord på olycksbåten uppges ha varit alkoholpåverkade. Dock föranleder inte uppgifterna i sig att polisen i dagsläget gör en annorlunda bedömning än tidigare berättande ansvarsfrågan.

– Vi utgår fortfarande från att det här var en tragisk olyckshändelse och misstänker fortfarande inget brott bland de inblandade, säger Näslund.

Läs mer: Vårdas mycket allvarligt skadad

Vidare i utredningsarbetet meddelar polisen att kropparna ska obduceras enligt rutin. Därtill har en förfrågan ställs till Statens haverikommission om att utreda händelsen. Men kommissionen bedömde att olyckan inte låg inom deras ansvarsområde.

– Däremot har haverikommissionen låtit meddela att de är intresserade av att ta del av polisutredningen, säger Näslund.

Polisen ligger kvar i teorin att båten körde in i den stålboj som det går att läsa om i en separat nyhet.

Läs mer: Värsta båtolyckan i Ö-vik i modern tid

Annons