Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för Iphone-kopior – så här avslöjar du fusket

De senaste dagarna har Polisen fått in flera anmälningar om personer som köpt en Iphone 7 som visat sig vara en välgjord kopia.

Annons

De som har blivit lurade har stämt träff med en säljare via en köp- och säljsajt och har betalat för telefonen med kontanter.

Telefonen har köpts i en obruten förpackning med tillhörande kvitto, men när de har öppnat förpackningen har det visat sig vara en kopia. Även kvittot har varit falskt.

Polisen varnar om lurendrejeriet på sin Facebook-sida för bedrägerier och ger följande tips för att undvika att bli lurad:

► Öppna förpackningen och kontrollera alltid produkten innan du betalar för varan.

► Kontrollera att telefonen har samma IMEI-nummer som angivits på kvittot (ska stå angivet på kartongen och du kan ta fram telefonens IMEI-nummer genom att trycka *#06#).

► Tänk även på att de flesta butiker erbjuder ångerrätt inom två veckor om man har kvitto och förpackningen är obruten. Varför lämnar inte säljaren tillbaka varan direkt till butiken och får tillbaka hela beloppet istället för att sälja den till ett lägre pris?

FLER NYHETER FRÅN TISDAGEN:

Ikea drar tillbaka farlig stol – har lett till svåra fingerskador

För Plus-kunder: Så var Modo–Timrå – live med gäster: "Jag tycker att vi viker ned oss totalt"

Man greps misstänkt för misshandel efter länsderbyt i Fjällräven center

För Plus-kunder: Strömtjuvarna att se upp med: Tio enkla sätt att spara energi – och pengar