Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för borrslipare som luras

18 000 kronor i betalning för att slipa några borrar. Den fakturan har en verkstadsföretagare i Arnäsvall drabbats av.

Det var tidigare i veckan, som en verkstadsföretagare i kommunen blev uppsökt av ett par män, som ville göra affärer i form av att slipa borrar. Männen uppgav att de ville visa att de kunde och fick därför ta med sig några borrar.

Efter ett tag återvände de till företagaren och med det lämnade de även en faktura på 18 000 kronor, för sitt utförda arbete.

Mannen i verkstaden kände sig sedan hotad att skriva på fakturan, eftersom männen uppträdde på ett sätt som gjorde att han kände sig pressad.

Polisen, som känner till "borrsliparna", vill nu varna andra för att undvika dessa män.

– Liknande incidenter hände även i fjol, säger Leif Sundin, polisens förundersökningsledare och tillägger att det är människor som reser runt i landet och på det här sättet försöker lura till sig pengar.

– I fjol skulle de slipa knivar åt en restaurang. Den gången skulle de ha uppemot 60- eller 70 000 kronor i betalning, säger Leif Sundin.

Polisen känner även till liknande händelser som har inträffat i andra delar av landet.

– Jag vet att de varit på fler ställen i Örnsköldsvik. Vår rubricering är olaga tvång, säger Leif Sundin och tillägger att företagaren inte har betalat fakturan.