Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Utrustningen gav inga nya uppgifter

Polisens undersökning av olycksbåtens GPS gav inga svar.
– Vi fick i gång den men den gav oss ingen information, säger polisens förundersökningsledare Maria Näslund.

Annons

Under fredagseftermiddagen undersöktes olycksbåtens GPS på polisstationen i Örnsköldsvik i hopp om att fler frågetecken kring söndagens tragiska olycka skulle rätas ut. Till sin hjälp hade polisen sakkunniga samt GPS-tillverkare.

– Vi har våra teorier som vi ville stärka upp och GPS:en hade kunnat hjälpa oss. Men tyvärr har undersökningen av den inte gett något nytt, berättar Maria Näslund.

På GPS:en finns en så kallad backtrackfunktion som gör att man kan få fram tidigare färdvägar. Men för att den ska fungera måste den ha varit påslagen.

– Jag är ingen båtägare själv men enligt dem som är det är det inte så ofta man gör det eftersom det är krångligt och brukar bli ett virrvarr av färdvägar som man tidigare använt, säger Näslund.

GPS:en tillhör försäkringsbolaget och ska nu transporteras tillbaka till båten. Polisen fortsätter att arbeta med att sammanställa tips och vittnesuppgifter.

– Fortfarande får vi in mycket tips och folk som ringer. Vi står fast teorin om att båten krockat med en boj, säger Maria Näslund.

Den 40-årige man som vårdas vid Umeå universitetssjukhus är enligt polisen pratbar.

– Enligt läkarna finns det ingen nytta med att höra honom än. Vi kommer avvakta till nästa vecka och göra ett försök att prata med honom då om han är i det skicket att han orkar.

Sent på fredagskvällen fanns fortfarande inga nya uppgifter om mannens tillstånd. 

Annons