Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen som dog var från Ö-vik – "De som jobbade sitter i krissamtal"

Det var en kvinnlig polis från Örnsköldsvik som omkom i biljakten som slutade i Viskasjön, norr om Fredrika, tidigt på torsdagsmorgonen.
– Den döda är en 26-årig kvinna från Örnsköldsvik, säger Peder Jonsson, polisens presstalesman.

Poliskollegan som var med i olyckan är hemmahörande i Umeå men arbetar i Örnsköldsvik. Hon vårdas på sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

All personal som jobbade vid polisen i Örnsköldsvik under natten mot torsdag, då den tragiska olyckan inträffade, är tagen ur tjänst. Vid tiotiden på torsdagsförmiddagen var flaggan hissad på halvstång utanför polishuset i Örnsköldsvik.

– Vi har poliser från övriga delar av länet som stöttar upp. De som jobbade under natten sitter i krissamtal och jag kan tänka mig att det blir samma sak för alla som jobbar dag i dag, säger Martin Södervall, vakthavande vid länspolisen.

Han fortsätter:

– Alla medarbetare ska få det stöd de behöver och möjlighet att ta hand om sig. Det är det vi håller fokus på nu och det vi byggt upp en stab för, för att kunna hantera dem på bästa sätt.

Anhöriga till polisen som vårdas på universitetssjukhuset i Umeå transporteras dit med polis.

Anhöriga till den omkomna polisen är underrättade.