Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen har lagt ned NBV-utredning

Polisutredningen kring de misstänkta oegentligheterna när det gäller studieförbundet NBV:s verksamhet i Kramfors har lagts ner. Något brottsligt uppsåt har inte framkommit.

- NBV har gjort en intern genomgång av verksamheten och det fanns väl en del smågrejor att anmärka på men ingenting så grovt som det sades från början. Dessutom är ju polisutredningen nedlagd, säger Egiel Nordlöf, cirkelledare inom NBV i Kramfors.

Det var i samband med en översyn av bidragssystemet för studieförbunden samt förbundens verksamheter som en del märkligheter upptäcktes. Det ledde till att NBV:s bidrag drogs in samt att studieförbundet polisanmäldes.

Egiel Nordlöf är kritisk till hur det hela hanterats av kommunen.

- Man drog igång en stor apparat som inte var nödvändig. De kunde ju ha pratat med oss så skulle vi kunnat förklara, men vi har inte fått veta någonting om vad som hänt.

Egiel Nordlöf säger också att det inträffade har påverkat NBV:s verksamhet.

- Det är många som är tveksamma och undrar om vi håller på fortfarande.

Men verksamheten inom NBV är trots det i full gång.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61