Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen går ut med gruppvåldtäkten på Efterlyst

Polisen i Härnösand har skickat en sammanställning av uppgifter om den misstänkta gruppvåldtäkten i Härnösand till tv-programmet Efterlyst. Förhoppningen är att den som sett något ska träda fram.

Den 36-åriga kvinnan har uppgett att hon blev våldtagen i närheten av Lidl och Tidningen Ångermanlands redaktion under natten mot söndag. Överfallet skedde när hon var på väg hem från ett krogbesök i centrum.

Polisen har genomfört en spårsökning i området, men har knapphändiga uppgifter att gå på. Kvinnan har dimmiga minnesbilder och har inte kunnat lämna något utförligt signalement på gärningsmännen, som var två eller fler.

Polisen har träffat personal på krogen där kvinnan befann sig innan överfallet.

- Vi hörde en väktare i går. Vi hoppas få tag på ytterligare en väktare i dag, som varit bortrest, säger Jan-Ola Nordin, vid Härnösandspolisen.

Väktaren hade inte kunnat lämna så många fler uppgifter än runt vilken tidpunkt kvinnan lämnade krogen.

Nu går polisen ut med brottet på Efterlyst.

- Vi har skickat en sammanställning av våra uppgifter och en kartbild som beskriver hennes promenadväg. Vi hoppas att någon som passerat på Nybron och kanske sett en ensam kvinna hör av sig, om det finns en möjlighet tar vi den.

Jan-Ola Nordin understryker att detaljer som man själv kanske inte tycker är så märkvärdiga kan ha stor betydelse för polisen.

Enligt Efterlyst kommer man inte att ta upp fallet i kvällens sändning. Det kommer troligtvis att ske först i nästa vecka.


SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51