Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Dödsskjutningen var olycka

– Ingenting tyder på något annat, säger polisens informationschef Börje Öhman

.

Under onsdagen har polisen tittat närmare på omständigheterna kring dödskjutningen i Norrtannflo och av allt att döma var det en tragisk olycka.

Den ödesdigra olyckan inträffade vid 17-tiden på kvällen. 62-åringen befann sig med en jaktkollega som skulle provskjuta sitt vapen, ett kulgevär av kaliber 222. Av någon anledning kom han i skottlinjen och träffades på relativt nära håll i bröstet.

Olycksplatsundersökningen på tisdagskvällen gjordes av lokalt specialiserad personal från Sollefteå. Under onsdagen var tekniker från polisens tekniska rotel i Sundsvall upp till Sollefteå. Ingenting som teknikerna kommit fram till motsätter skyttens redogörelse.

Under veckan ska också en helikopter skanna området och ta bilder från luften så att man vid en eventuell rättegång kan se hur det såg ut vid den aktuella tidpunkten och årstiden.