Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polischefer får kritik

Arbetsmiljön är inte bra hos polisen i Örnsköldsvik.

– Problemen är våra högsta chefer, säger en av de anställda.

Polismannen vill vara anonym eftersom han inte vet hur hans uppgifter kommer att uppfattas av de kritiserade cheferna på stationen i Örnsköldsvik.

– Tystnaden på jobbet beror på att många inte vågar säga vad de tycker, det vet jag, säger polismannen.

Nyligen visade en undersökning från Polisförbundet att sex av tio poliser i landet vågar inte framföra kritik mot chefer och den egna arbetsmiljön. En av orsakerna uppges vara rädsla för att karriären ska påverkas.

Några siffror finns inte att tillgå som beskriver läget i Örnsköldsvik, men den anställde som ÖA talat med vittnar om dålig arbetsmiljö under flera års tid.

– Det har framkommit massvis med klagomål, både till skyddsombuden och till facket, säger han. Helst av allt ska man inte framföra åsikter mot den högsta ledningen.

Enligt uppgifter till ÖA har polisledningen i Örnsköldsvik tillsatt en arbetsgrupp som tagit sig an arbetet med förbättring av arbetsmiljön. I gruppen har bland andra skyddsombuden och ett antal chefer suttit med.

Resultatet av grupparbetet har presenterats för närpolischefen Kjerstin Svedberg och hennes närmaste Dick Danielsson.

– Ett problem som Kjerstin Svedberg har är att hon inte inser vem som är problemet.

I en skrivelse till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombuden John Strandberg och Maria Gustafsson att de begär en undersökning enligt arbetsmiljölagen.

De skriver:

"Ett flertal klagomål har inkommit till fackliga representanter angående arbetsmiljön från flera medlemmar. Därav anser samtliga i den fackliga styrelsen i Örnsköldsvik att en undersökning angående den psykosociala arbetsmiljön ska genomföras. Undersökningen ska ske i samverkan med de fackligt förtroendevalda i Örnsköldsviks närpolisområde".

Polismannen säger att det finns anställda – främst på ingripandeenheten – som är rädda för cheferna.

– De är dåliga på att lyssna, de skrämmer vissa av oss och den som vågar ifrågasätta något möts av personangrepp. Kollegor emellan är stämningen bra, det är cheferna som inte fungerar.

Vad säger Kjerstin Svedberg när ni förklarar hur ni ser på situationen?

– Hon vill tona ner problemet.

Även fackets ordförande Tony Sundqvist, som var den som hade att överlämna skrivelsen till närpolischefen Kjerstin Svedberg, säger att arbetsmiljön kunde vara bättre.

– Jag har förstått att de i yttre tjänst har åsikter, säger Tony Sundqvist. Jag ser också brister, men så är det väl på alla arbetsplatser. Vi får se vad en grundlig genomgång ger.

Vad har du hört om kritiken mot cheferna?

– Att det finns relationsproblem, det pekas med hela handen, det ges inte möjlighet till inflytande.

Vad hände när Svedberg fick skrivelsen?

– Hon blev upprörd, det var en stark reaktion. Hon hade svårt att ta kritiken och hon ville veta vem som hade sagt vad.