Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisbil i brand på Skyttis

En polispatrull stannade till på Skyttis Idrottsplats i Örnsköldsvik. När patrullen pratade med en man, började plötsligt polisbilen brinna.

En äldre man kastade diskus på Skyttis under onsdagsmorgonen, eller rättare sagt rullade den fram och tillbaka längs grusplanen. Mannen bedöms vara i 70-årsåldern, och använde ibland sin bil för att köra efter diskusen, och hämta den.

Samtidigt som mannen gick fram och tillbaka längs planen skrek han högt, och lät enligt personer i närheten otrevlig. Det gjorde att en man som passerade med sin hund larmade polisen, som kom snabbt. När polisen gick fram för att prata med mannen dröjde det inte länge innan polisbilen började brinna. De båda poliserna fick då fullt upp med att släcka elden.

Bärgare, och brandkår larmades till platsen, elden släcktes och polisbilen bärgades. Mannen med diskusen fortsatte sitt kastande, och begav sig en kort stund senare från platsen i sin bil. Han hade alltså inte gjort sig skyldig till något brott.

Det hela bevittnades av takläggare i bostadsområdet under morgonen.
- Det var minst sagt en kaotisk start på dagen. Mannen, polisbilsbranden, brandkåren och bärgaren säger Ken Häggkvist och pustar ut.

Ken själv, han har troligen aldrig varit med om något liknande på sin arbetsplats...

SOS Alarm bekräftar uppgifterna och rapporterade om "kraftig rökutveckling" från polisbil, strax efter klockan 08.00.