Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis körde över nedslagen man

Annons

En 34-årig man blev överkörd av en polisbil i samband med ett stort supporterbråk i centrala Örebro under natten till i dag. Mannen slogs ned när supportrar till ÖSK och Gais drabbade samman. När mannen låg på marken körde en polisbil dessutom över honom.

Hur skadad han är törs jag inte uttala mig om. Men vi har talat med honom, vilket kan tyda på att han inte är så illa skadad, säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén, till na.se.

En förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts vid riksenheten för polismål.

Det var mellan 30 och 40 fotbollssupportrar som slogs med varandra. 34-åringen blev liggande på marken efter att ha blivit nedslagen och sparkad på.

När en polisbil skulle flytta sig från platsen bar det sig inte bättre än att den patrullen inte såg personen, utan körde över honom, säger Mats Nylén till TT.

Mannen fördes till sjukhus.

Han har varit talbar, men i övrigt har jag ingen uppfattning om skadorna, säger Mats Nylén.

Riksenheten för polismål ska nu försöka klarlägga händelseförloppet och bedöma huruvida någon inblandad har begått något brott. Polisbilen ska genomgå en teknisk undersökning och poliserna och andra vittnen på platsen ska förhöras.

Det finns flera videofilmer där man förhoppningsvis ser händelseförloppet, och som kan hjälpa åklagaren i bedömningen. Vi brukar försöka filma bråk mellan gäng, så vi hade filmkamerorna igång, säger Mats Nylén.

TT: Hur kan något sådant här få hända?

Det är ju bland annat det som åklagaren ska titta på. Samtidigt kan man konstatera att om 30-40 personer slåss mitt framför näsan på poliser som sitter i en bil så är situationen inte helt enkel. Åklagaren ska bedöma om vi har gjort något fel.

Mer läsning

Annons