Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis ingrep under demonstration

Annons

Polisen tvingades under kvällen ingripa för att hålla motståndare och anhängare till Syriens president Bashar al-Assad under en demonstration i samband med Obamas besök. Men enligt polisen har det gått lugnt till.

Strax efter klockan 18 började demonstrationståget gå från Medborgarplatsen med sikte på Mynttorget vid riksdagshuset. Enligt en polis på plats har det hittills varit en väldigt lugn affär, trots spänningar mellan deltagare i demonstrationståget, som samlade flera hundra personer.

I ena änden på Medborgarplatsen stod anhängare till Syriens president Bashar al-Assad och skanderade slagord. De möttes av meningsmotståndare som skanderade tillbaka. Mellan dem stod omkring ett 30-tal poliser och höll grupperna isär.

Vänsterdebattören Göran Greider är en av dem som samlats, på plats för att uppmärksamma USA:s användning av drönare.

Förhoppningarna för Obama finns kvar, men kriget mot terrorn är obehagligt, säger han.

Även i närheten av USA:s ambassad pågick demonstrationer.

Entreprenören Thorleif Lavold hade inte planerat att demonstrera, men bestämde sig efter att ha sett presskonferensen med Obama och Reinfeldt.

Jag blev förbannad när Obama som jag trott så mycket på med rena Bush-retoriken försöker övertala Reinfeldt att gå i krig, säger han till TT.

Mer läsning

Annons