Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis hittade 7 kilo knark i källarförråd i Sundsvall – flera åtalas för grovt narkotikabrott

Vid ett tillslag i ett förråd i Sundsvall i slutet av september hittade polisen över sju kilogram cannabisharts och 390 gram amfetamin – droger som åklagaren menar varit tänkt till försäljning.
Nu åtalas fyra män i en härva av misstänkta narkotikaaffärer.

Annons

Två av männen är hemmahörande i Härnösands kommun och de är i 55-årsåldern och 25-årsåldern. De övriga två männen är i 40-årsåldern och hemmahörande i Jämtlands län.

De två männen som är från Jämtland ska i början av september ha tagit emot nära ett kilogram amfetamin och sedan förpackat och transporterat det från Sundsvall till en ort i Jämtland. De övriga två männen ska ha förvarat narkotikan och sedan överlåtit den till männen.

I slutet av september gjorde polisen ett tillslag mot ett källarförråd i Sundsvall. Där hittades över sju kilogram cannabisharts samt 389 gram amfetamin.

Bland polisens beslag finns nämnda narkotika med emballage i form av påsar, väska samt våg, sked, narkotikaklassade tabletter samt två kapslar med narkotikaklassad medicin.

Nu åtalas de fyra männen för grovt narkotikabrott. Gärningen är att bedöma som grovt brott då det har avsett en särskilt stor mängd narkotika. Det har även utgjort en del av en verksamhet som åklagaren menar har bedrivits yrkesmässigt eller som led i en systematisk och förslagen bedriven verksamhet.

Den man från Härnösand som åklagaren bedömer har haft tillgång till källarförrådet i Sundsvall, där man hittade över sju kilogram cannabisharts, åtalas även för grovt narkotikabrott i det fallet.