Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis förbannad över vägarnas skick

- Det är bedrövligt att det måste bli en dödsolycka innan man inser vikten att skaffa hit saker. Det säger Polismannen Sune Nilsson som i dag var på platsen där ytterligare en olycka inträffat. Och skurken uppges vara väglaget.

På två dagar hade tre singelolyckor inträffat i Örnsköldsviksområdet. Strax efter klockan 13 på onsdagen var det dags för ännu en. Då åkte en bil av vägen i en uppförsbacke vid Åsliden, Björnavägen. De två personerna i bilen, en man och en kvinna i 35-års ålder, fördes till sjukhus med lindriga skador.

Det var en olycka som hade kunnat undvikas enligt trafikpolisen på plats, Sune Nilsson.

- Man försöker spara pengar genom att dra ner på underhåll av vägar på bekostnad av liv.

Han har arbetat 43 år som polis, varav 39 av dem som trafikpolis.

- Trafikavdelningen har beteendeövervakning och hastighetskontroller för att nå upp till nollvisionen. Men det går inte om inte de andra aktörerna på marknaden som bygger vägar och svarar för underhåll inte arbetar mot samma mål.

På måndag eftermiddag åkte en holländare av väg 348 mot Bredbyn i Bilsta. Dagen efter åkte ytterligare två bilar av samma väg. Mindre än 100 meter från varandra.

- Det är ingen tillfällighet. Det är bristfälligt underhåll och för hög hastighet som ligger bakom. Jag förstår att det kan vara svårt att laga asfalt under vintertid, men det är bedrövligt att bara sänka hastigheten. Det är att göra det lätt för sig.


Vad ska man då göra åt problemet?


- Jag har ingen lösning. Man lägger kostnaden på bilisten. Alla hjälper till och betalar om man vet att man får valuta för pengarna. Tror alla vill betala om man vet att pengarna verkligen går till vägarna.


MADELENE HOLMGREN
0660-29 55 53